MB Sprinter 2.9D -00 Retkeilykuorma-auto

Kerro omasta projektistasi
Avatar
Matkamese
Ajoneuvos
Viestit: 687
Liittynyt: 19 Marras 2006 23:15
Truck: MB Sprinter 2.9D -00
Location: Kuusankoski
Member id: 065

MB Sprinter 2.9D -00 Retkeilykuorma-auto

Viesti Kirjoittaja Matkamese » 13 Elo 2019 11:29

Viime syksynä tuli hankittua pitkä Sprinter kuljetustarpeisiin ja matkailuunkin. Kyseessä 2.9D OM602 turbo, eli luotettavuus on ehkä parasta mitä rahalla saa, sen voittanut on ainoastaan ilman turboa oleva ikiliikkuja, mutta tämän version 122hv piristettynä ’optimointiboksilla’ on käytön kannalta erinomainen. Asuntovaunu ei paljoa vetokoukussa paina kun ahdot saa vain yli puolen baarin 8) ja tällä yhdistelmällä nopeus lipsahtaa helposti yli 100 km/h jos ei ole tarkkana.

Tyypiltään auto siis on kevytkuorma-auto, jonka henkilöluku on rekisteriotteessa 4. Kaikki penkit ovat mukavia matkustaa, kaksi takapenkkiä on ilmeisesti jostain Vitosta peräisin, alas taitettavin selkänojin.
Autossa on lisäksi sähkölle karavaanariliitäntä. Pitkä ohjaamo on verhoiltu miellyttävällä plyyshillä. Sisustus on Suomessa tehty, itse auto on tullut käytettynä Saksasta joskus 2000-luvun alussa vähän ajettuna, tehtaan teräksisellä väliseinällä varustettuna. Ennen minulle tuloaan auto on palvellut rallitiimin veto-ja huoltoautona.
Tarkoitus on tehdä maltillisia parannuksia matkailukäyttöä varten kuten kiinteä jääkaappi ja jonkinlainen ruuanvalmistuslaite. Kotona näppäräksi osoittautunut kuivafriteerauslaite on monikäyttöinen ja saattaisi olla mikroa parempi ruuanvalmistukseen. Tavallaan se on kiertoilmauuni. Vesihuolto saa olla kannujen varassa. Jätevesiä ei tässä käytössä juuri tule. Portapotti voi kulkea mukana tavaratilassa.

Makuupaikkoja ei varsinaisesti ole, mutta tilapäissänky eli heteka tavaratilaan tai kasattava laveri takapenkkien varaan on vaihtoehdot.

Hupiakun asentaminen olisi varmaan hyvä juttu, Solifer-matkailuvaunua kun ei aina viitsi peräkoukkuun ottaa.

Tavaratilassa kulkee leirintäkaluston lisäksi vaivattomasti satapiikki Gilera skootteri, jolla voi käydä ostoksilla Sprinteriä näppärämmin.

Tällä kertaa kun projektin tavoite on tarpeeksi matalalla niin onnistuminenkin on todennäköisempää :D

Vaikka eihän sille mitään voi että sivusilmällä tulee vilkuiltua kaikenlaisia ’kylähullutuksia’ myyntipalstoilta.

Hullu mikä hullu :lol:


Lisäilen kuvia piakkoin.
Nippanappa niukinnaukin.....rima heiluu, muttei putoakaan.