Sivu 1/1

Scania K113 kytkin?

Lähetetty: 19 Elo 2019 21:46
Kirjoittaja AriW
:shock:
Kukahan osaisi/tietäisi tai arvaisi tuon K113:sen kytkimen työntötangon mittaa?Siis se servolta lähtevä. Noin suunnilleen.
Ja samaiseen ressiin,montakohan erilaista servoa näissä mahtanee olla. Eli voiko olla eri "iskunpituudella"?
Tai ylipäätään miksi ekalla polkasulla korahtaa,ja toisella ei. Ilmattu on,paljon.
Hämäryyttä tuo hommaan se,että auto toimi ihan ok n.100km. kunnes vaihtaminen rupesi vaikeutumaan.

Mä väitän että nykyinen "työntötanko" on liika lyhyt,tai servo väärä. Ihan tapissa tuntuis nimittäin pelaavan jotenkin.

Re: Scania K113 kytkin?

Lähetetty: 19 Elo 2019 23:18
Kirjoittaja Reissureki
Eiköös siinä tangossa ole säätöä?
Ainakin -91 L113 löytyy säätö ja mittakin siihen on ollut tarkasti muistissa, olisikohan ollut 270mm, mutta älä kysy mistä mihin😳
Oireet viittaa levyn takerteluun akselilla, auttaako, jos pidät kytkintä hetken pohjassa ennen vaihtamista?
Jos siis olet satavarma ilmattomuudesta...

Re: Scania K113 kytkin?

Lähetetty: 20 Elo 2019 07:02
Kirjoittaja VeihtiPekka
Laitappa apumies polkeen kytkintä ja mee itte kattoon kytkimelle mitä siellä tapahtuu. Se että eka polkasulla kuuluu korahus ja toisella ei niin, sehän viittaa siihen että kytkin on pohjassa jo ekan jälkeen.
Ilmauksesta voin kokemuksesta sanoa että polkimesta pumppaamalla ei onnistu vaikka vuorokauen ympäri sitä polkis. Jarrunestepumpulla työsylinterin ilmaruuvista kun painaa litran nestettä niin voi olla varma että ilmat on pois. Hommaan menee aikaa kymmenen minuuttia kaikkiaan.

Re: Scania K113 kytkin?

Lähetetty: 20 Elo 2019 08:55
Kirjoittaja AriW
Siis synkro korahtaa,eli pykälä ei asetu paikoilleen.

Ilmaus on kyllä totta,sitä on vielä kokeiltava. On varmaan kolme litraa tungettu jo.

Se kytkintappi on tosiaan kyllä säädettävä,joskin tässä ilmeisesti "yleismallin" päät laitettu ulkoisilla kierteillä olevaan tankoon. Kuvien ja järjen mukaan kierteet pitäisi olla niissä päissä. Luonnollisesti oik. ja vas. kätiset.

Nyt kun tangon säätää ihan maksimiin,se saattaa irroittaa just ja just.

Liikematkan kun tietäisi,olisi helppo arvella vikaa.

Re: Scania K113 kytkin?

Lähetetty: 20 Elo 2019 10:39
Kirjoittaja VeihtiPekka
Onnin auton varaosa servossa näyttäis iskun pituus olevan 70mm. Yhellä polkasulla pitäis tuon verran saaha liikettä aikaseksi. Jos servo näyttäis toimivan niin sittenhän pitäis vain varmistua että se liike välittyy vipujen ja haarukan kautta painelaakerille.

Re: Scania K113 kytkin?

Lähetetty: 20 Elo 2019 16:37
Kirjoittaja AriW
No ei ollu ku n.50-60mm.
Ilmasin noin 2 litraa läpi,putsasin ilmausnipan,puhalsin linjat auki ja kas. Se ilmaantui. Tosin oire on edelleen sama,mutta poljinsylinteriä rohkeesti vaan pidemmäks niin toimii ku uusi. Toistaiseksi,niin se toimi muutama päivä sittenkin.
Pitää nyt antaa olla ja kattoo kauanko kestää,luulisin että se ilma olisi ollut syypää. Nimittäin poljin on kovempi paineettomana kuin ennen.

Re: Scania K113 kytkin?

Lähetetty: 20 Elo 2019 22:01
Kirjoittaja VeihtiPekka
Ilma kyllä tekee mielenkiintoisia temppuja. Minun Kanikassa oli ilmaa kytkinlinjassa oikein reilusti. Kytkin irrotti ehkä viijennen pumppauksen jälkeen. Sitte tuli se kumma kohta. Kun polkimen päästi ylös niin servopa pitikin kytkintä auki vielä monta sekuntia. Luulen että se iso ilmatasku puristui kasaan ja poljin ylhäällä kesti hetken ennenkuin se sai painettua nestettä takas säiliöön niin paljo että servokin tajus polkimen olevan ylhäällä. Siihen asti siis kevennin piti kytkintä pohjassa. Kerkesin jo masentua moninaisista oireista mutta, ilmaus sillä jarrunestepumpulla poistikin kaikki viat kerralla. Ja taas mentiin suu messingillä pitkin Suomen maanteitä.

Re: Scania K113 kytkin?

Lähetetty: 20 Elo 2019 23:29
Kirjoittaja Reddewil
Joku tietäjä osasi aikonan kertoa että tangonnsäätö ei auta, koska servo palautuu aina jotenkin. Eli vaikka säätäs "kantamaan" niin ei vaikuttisi. Toisaalta jos servo ei yllä, niin pitäs säätyä lähemmäksi itsekseen. Ei menny tuo teoria mulla sillon jakeluun... Onko kaikki vaiheet samanlaisia, vai niiku ennen että ku yhen käyttää sisässä, ni kaikki menee samalla polkasulla? Se kytkimen letku ja poljinsylkkä on "uusi", eli ei pitäs niistä olla kii. Ja servo vaikuttaa olleen siellä jo ajat. Voisko se laiskistua? Toki se liike ei oo ikinänollu ton isompi ja siihen väljät mukaan...

Re: Scania K113 kytkin?

Lähetetty: 23 Elo 2019 13:31
Kirjoittaja AriW
Nythän se lakkas pelaamasta sit kuitenki. Seuraavaks servo vaihtoon.