Sivu 1/2

SB150VD Sisu

Lähetetty: 31 Maalis 2018 16:48
Kirjoittaja matkalintta
Tänään kävin ensimmäistä kertaa ajamassa tuolla sisulla , syynä ehkä se kun tuo meidän mäki on sen verran liukas ettei eilen uskaltanut edes yrittää, kolmannella yrityksellä pääsin mäen päälle. Virpi meni risteyksen alapuolelle pysäyttämään liikenteen tarvittaessa, Reko mäen päälle, sai reilusti tulla vauhdilla... Eihän tuo ole kuorma-autoa kummempi pyöritellä, paineilma kaasu tosin opetteluttaa, ihan Iisalmen kaupungilla ajeltiin karva-rallia. Tankkaamassa kävin, ei mennyt kuin reilut 112 litraa, vaikka mittari näytti lähes nollaa, aitassa odottaa 400 litran tankki paikoilleen pääsyä (jos sen saa mahtumaan jotenkin). Eihän tuo mikään ajonautinto ole, suht tiuhat välitykset ja akuutti tehon puute, ei sentään yhtä laiska kuin oli se kuusnollakasi Mersu... Takaosan alla kävin mönkimässä, onhan siinä oma hommansa jos tekee sen autonkuljetus tilan, tankille pitäisi keksiä kokonaan uusi paikka samoin webaston säiliölle, WC:n säiliö kokonaan pois, runkopalkit katkoa ja pokata heti taka-akselin jälkeen... Toisaalta nuo pariovet menee sitten hukkaan. Aika näyttää mitä tehdään...

Re: SB150VD Sisu

Lähetetty: 31 Maalis 2018 20:02
Kirjoittaja Jule
Usein raskaammissa vehkeissä se akuutti tehon puute ei kuitenkaan käytännössä maantiellä ole niin kovin akuuttia, se vaan tuntuu siltä kun laite ei kiihdy mihinkään.

Tietysti kannattaa tarksitaa että se kaasu menee oikeasti pohjaan. Tuosta paineilmakaasusta mulla ei ole mitään käryä. Ja se että tankki näyttää tyhjää, eikä mene kuin 112litraa ei välttämättä tarkoita että siinä olisi pieni tankki, se voi tarkoittaa myös sitä että siinä on pessimistinen mittari. Kannattaa siis mitata tankki ennen kuin vetää pidemmälle meneviä johtopäätöksiä.

Re: SB150VD Sisu

Lähetetty: 31 Maalis 2018 20:57
Kirjoittaja matkalintta
Tankki on tietojen mukaan 150L ei tästä kirjoittamisesta tule mitään kun on tullut otettua pari lonkeroa ... (Ei ehkä liikaa mutta kuitenkin) hyvää pääsiäistä kaikille...

Re: SB150VD Sisu

Lähetetty: 31 Maalis 2018 22:12
Kirjoittaja Lerssinen
611 Valmetti on sellainen höyryjyrä, se ottaa yhtä nopeasti (hitaasti) ne kierrokset vaikka pyöris melkeinpä tyhjää :mrgreen:

Re: SB150VD Sisu

Lähetetty: 06 Huhti 2018 16:48
Kirjoittaja matkalintta
Katsastus konttorilla kävin kyselemässä juttuja... Ei ihan niin yks-oikoisen helppoa ollutkaan muuttaa tätä kuorma-autoksi, väliseinä tuntui olevan tarkka paikka kats.miehelle. Sähköjä hiukan tutkin ja tulin siihen tulokseen että parempi kilauttaa kummi-pojalle kun hän on jonkun sortin sähkö-jesuiitta... Tuossahan on ollut paloauto aikaan aggregaatti takana, syöttöjohto katkaistu ja jätetty muut vermeet paikoilleen mm. pääkeskus automaatti sulakkeineen, joku ihme laatikko minkä sisällä jotain muuntajan näköisiä härveleitä sekä sen kannessa pari mittaria ja katkaisija verkko on-ei, mikä lie en tiedä. Valmiita pistorasioita löytyi jopa ruuman tavara laatikoista, olisi hyvä ottaa käyttöön jos vain saa selville että toimiiko nuo kaikki...

Re: SB150VD Sisu

Lähetetty: 06 Huhti 2018 20:02
Kirjoittaja matkalintta
Täältähän löytyi jo juttua tuosta lootikosta...
http://kylahullutkulkurit.fi/forum/view ... 001#p16543
Tuntuis toimivan kun vedin jatkoroikalla virrat siihen. Tuuletin jumissa ja jurisee muutenkin, mittarin mukaan lataa kuitenkin.

Re: SB150VD Sisu

Lähetetty: 19 Huhti 2018 20:28
Kirjoittaja matkalintta
Sisu saatiin sähköistettyä. Kaikki pistorasiat, johdot, kaapelit yms tarkistettiin ja lopuksi kytkettiin takaosaan normaali matkailuauton pistoke. Jantronikin tuuletin on vain pois pelistä, muuten sekin toimii. Jos jollain olisi joutilaana jantronikin oma tuuletin niin olisin siitä kovinkin kiinnostunut. Ei tarvitsisi alkaa soveltamaan jotain tietokoneen puhallinta ... Työnantajan hallilta löytyi 1500w kanttiaalto invertteri, pitää joku päivä kokeilla että toimiiko, kait sillä kahvinkeitin pelittää, jääkaappi tarvii vissiin puhtaan siniaalto vehkeen. Toiselta kats.mieheltä kyselin sitä muutosta jos tuon sais jotenkin kuorma-autoksi. Tuntuu se väliseinä olevan tavallista hankalampi. Pitää olla oikean metalli-firman tekemä, lujuus laskelmat oltava, kiinnitys pulteilla. Ei riitä jos itse teen, vaikka hitsais ratakiskoa seinästä seinään ja runkoon niin silti pitää olla jonkun mieluiten tunnetun metalli-firman leimat papereissa ja hitsarin nimi alla... Ottaa vastuun jos jotain sattuu. Sama homma jos muuttaa autonkuljetus tilaksi peräosan. Taidan antaa olla tuommoisena ainakin toistaiseksi...

Re: SB150VD Sisu

Lähetetty: 19 Huhti 2018 22:40
Kirjoittaja Jule
Se jäpistin voi toimia kyllä muillakin kuin puhdasta siniaaltoa tuottavilla verteillä, mutta tehon kulutus ja vertin teho voivat olla tavallista isommat.

Tosin jos se vertti tuottaa ihan raakaa kanttiaaltoa, niin sillä ei kyllä varmaan toimi,mutta ei sillä toimi moni muukaan laite, edes paremmat kahvinkeittimet.

Re: SB150VD Sisu

Lähetetty: 20 Huhti 2018 11:50
Kirjoittaja Reissureki
matkalintta kirjoitti:Sisu saatiin sähköistettyä. Kaikki pistorasiat, johdot, kaapelit yms tarkistettiin ja lopuksi kytkettiin takaosaan normaali matkailuauton pistoke. Jantronikin tuuletin on vain pois pelistä, muuten sekin toimii. Jos jollain olisi joutilaana jantronikin oma tuuletin niin olisin siitä kovinkin kiinnostunut. Ei tarvitsisi alkaa soveltamaan jotain tietokoneen puhallinta ... Työnantajan hallilta löytyi 1500w kanttiaalto invertteri, pitää joku päivä kokeilla että toimiiko, kait sillä kahvinkeitin pelittää, jääkaappi tarvii vissiin puhtaan siniaalto vehkeen. Toiselta kats.mieheltä kyselin sitä muutosta jos tuon sais jotenkin kuorma-autoksi. Tuntuu se väliseinä olevan tavallista hankalampi. Pitää olla oikean metalli-firman tekemä, lujuus laskelmat oltava, kiinnitys pulteilla. Ei riitä jos itse teen, vaikka hitsais ratakiskoa seinästä seinään ja runkoon niin silti pitää olla jonkun mieluiten tunnetun metalli-firman leimat papereissa ja hitsarin nimi alla... Ottaa vastuun jos jotain sattuu. Sama homma jos muuttaa autonkuljetus tilaksi peräosan. Taidan antaa olla tuommoisena ainakin toistaiseksi...
Entäs rahtitila tonne alle, matkien bussien toteutusta, yhtenäinen lattia akselien väliin?
Mielestäni rahtitilan lattia-ala suhteessa muuhun on vain määritelty, ei esim sen korkeutta?

Re: SB150VD Sisu

Lähetetty: 20 Huhti 2018 14:43
Kirjoittaja matkalintta
Mahuri koneella ja oikea runko... Rungon sivuissa pienet lootikot missä on akut ja webasto.

Re: SB150VD Sisu

Lähetetty: 20 Huhti 2018 15:32
Kirjoittaja matkalintta
Soittelin tutulle metalli verstaalle että onnistuisiko... Teko onnistuu mutta lujuus laskelmat otettava joltain suunnittelu firmalta. Soitin suunnittelijalle, reilut 500e maksaa pelkkä lujuus laskelma systeemi, ainakin saman verran menee metalli-pajalle kun hitsailevat seinän kasaan, sitten muutoskatsastus ja lopuksi vakuutus maksut nousee nykyisestä noin kolminkertaiseksi... On todella reilua. Näin savolaisittain sannoesin että tukkoo tahi partoo mutta yhtä piätä nyhtää.

Re: SB150VD Sisu

Lähetetty: 20 Huhti 2018 20:12
Kirjoittaja Jokelan linja
Kyllä meilläpäin on katsastusmiehelle riittänyt, että raskaan kaluston korjaamo tai joku päällirakennepaja kirjoittaa lapun että väliseinä on riittävän kestävä ja kuormansidontapisteet on kovasti kiinni.
Kukaan ole koskaan kysellyt mitään lujuuslaskelmia tai vastaavia. :lol:

Re: SB150VD Sisu

Lähetetty: 20 Huhti 2018 21:00
Kirjoittaja BussMAN
Nykyään tuo vastuu kysymys kats konttorilla, enne kats mies hyppi henkilöauton perävaunun lavalla ja totes lujuuden, nyt vaaditaan runko osilta tod ja hyväksytty vetoaisa, vetolaiteen lisäksi.
Oletan että väliseinään riittää lujuuslaskelma rakenteelle ja kiinnitys autoon, tuon vois tehdä
esim koneerakennusinsinööri vaikka harjoitustyönä, kestävyys arvot löytyy pykälistä, jota vois hyödyntää muihinkin projekteihin ellei jo ole olemassa. Voishan sen tarkistaa vaikka ko laskelmantekijä, niin kats ins ei tarviis katsoa kuin paperia...
Voi olla että tiukentunut ohjeet, (alkaa ce merkit olla joka osassa)vaihtoehto 2. Käynti toisella kats asemalla..

Re: SB150VD Sisu

Lähetetty: 20 Huhti 2018 21:40
Kirjoittaja Jule
Noihin vaatimuksiinkin kyllä vaikuttaa se auton vuosimalli. Ei jollain 80-luvun vehkeellä kovin ihmeelliset vaatimukset voi olla, lun ei niitä ole alunperinlään kovin kummoisesti laskettu että mitä ne kestää. RAutaa vaan niin paljon että näyttää hyvältä ja kovaa käyttöä.

Re: SB150VD Sisu

Lähetetty: 21 Huhti 2018 02:47
Kirjoittaja Wonderi
Suosittelen kysymään toiseltakin katsastusmieheltä mielipidettä. Ja muutoskatsastus sillä katsastusmiehellä jonka ohjeiden ja mielipiteiden mukaan on rakennettu.

Re: SB150VD Sisu

Lähetetty: 21 Huhti 2018 12:12
Kirjoittaja matkalintta
Kolmelta eri kats.mieheltä ja kahdelta eri konttorilta kysytty... A-katsastus ja yksityinen, samaa sanoivat kaikki. Käyn vielä kulkeissani eri paikkakunnalla kysymässä.

Re: SB150VD Sisu

Lähetetty: 21 Huhti 2018 13:03
Kirjoittaja Lahti32
Sittenhän sun pitää vaan hommata laskelmat jos sellaisia vaaditaan.

Re: SB150VD Sisu

Lähetetty: 21 Huhti 2018 14:41
Kirjoittaja jariautio
Täällä meillä ainakin sanoivat että kun rekisteröidään ajoneuvonkuljetus tilaksi ei lujuuslaskelmia
väliseinästä tarvi kunhan kiinnityspisteet lattiassa.

Re: SB150VD Sisu

Lähetetty: 21 Huhti 2018 16:00
Kirjoittaja Wonderi
Eipä ole etulaitaa tai väliseinää autonkuljetusautoissakaan, kun autoja ei tavata tukea laitaa vasten vaan kiinnitetään lattiaan.

Re: SB150VD Sisu

Lähetetty: 21 Huhti 2018 17:10
Kirjoittaja jariautio
nimenomaan perustelu oli tuossa, jäi mainitsematta :D

Re: SB150VD Sisu

Lähetetty: 01 Touko 2018 17:55
Kirjoittaja matkalintta
Kautta rantain kuulin että ihan Trafin sivuilta löytyy lomake millä voin itse ottaa täyden vastuun väliseinän kestävyydestä. Sen pitää kestää 15% kantavuudesta eli tässä tapauksessa noin 450kg tasaista työntöä, ei tarvitse minun mielestä olla kovin kummoinen hämähäkki että sen kestää. Kats. konttorilla eivät vahingossakaan kerro tästä mahdollisuudesta. Kaveri teki itse mersuunsa väliseinän, ruutupaperille kirjoitti käytetyt materiaalit, ainevahvuudet, kiinnitystavat, pulttien murtolujuudet ja käytetyn liiman ominaisuudet. Itse ottaa täyden vastuun tekemästään seinästä. Kats.mies ei voinut muuta kuin hyväksyä... Tähän asiaan pitääkin perehtyä tarkemmin. Äsken käytiin Kajaanissa kurvailemassa, 75-90 kmh vauhdissa vedettäessä täristää, luultavasti tärinät tulee kardaanista, ennen seuraavaa ajelua pitää käydä ryömimässä sisun alla. Rikun nakitin huolto-hommiin, haen joku päivä muutaman tuubin rasvaa, Riku saa rasvata tuon kokonaan, huolto-ohjeen mukaan nippoja on ainaskii tarpeeksi... jopa laturikin on rasvattavaa mallia.

Re: SB150VD Sisu

Lähetetty: 05 Touko 2018 12:09
Kirjoittaja Reddewil
Tuossa lujuudessa 15% tais olla myös minimi, eli 500kg täytyy heikoimmankin kestää. Ja tosiaan riittää "vakuutus" kestävyydestä, voi siihen kirjotella mitä haluaa. Mutta 0,75mm kulma pellillä seinään kiinnitetty 18mm vaneri kestää jo reilusti yli 500kg. Täällä kirjottelee paikallinen koritehtailija 70e hintaan "todistuksen" väliseinän lujuudesta, jos itse ei omista tulostinta millä paperin printtaa ;)

Re: SB150VD Sisu

Lähetetty: 08 Touko 2018 19:26
Kirjoittaja matkalintta
Viikonloppuna saatiin rasvattua, pahimmat tärinät hävis ja ohjaus muuttui hiukan kevyemmäksi. Jantronikin tuuletin tuli tänään, laitoin paikoilleen ja sehän toimii... hirmu humina kuuluu kaapista. Kysyin toisen paikkakunnan Kats.konttorilta, vahvasti olivat samoilla linjoilla kuin Iisalmessa, jos kovin vaikeaksi menee niin olkoon tuommoisena. Tämän kesän reissut saattaa jäädä aika vähiin kun lomat menee pahimmoilleen eri aikoihin, viikonloppuisin mahdollisuus päästä porukalla. Onneksi nyt Rikullakin on c-kortti, voidaan ajella vuorotellen... Tai sitten Riku ajaa ja iloinen rytmiryhmä laulaa takana.

Re: SB150VD Sisu

Lähetetty: 10 Touko 2018 22:10
Kirjoittaja matkalintta
Ihan hyvin sujui rikulta ajaminen 8) , käytiin kaveria moikkaamassa joka on palokunnassa töissä, tänään oli päivystys vuorossa. Siinä mietittiin että saako laittaa kylähullu numeron 171 entisten pelastuslaitos tunnusten kohdalle saman kokoisena ja samalla fontilla. Katossa on vieläkin k101 tunnus. Soitin sitten alueen palopäällikölle ja hänen mukaan ei ole mitään estettä, sonkajärven paloaseman tunnus on 71... kohtalon ivaa :lol:

Re: SB150VD Sisu

Lähetetty: 15 Touko 2018 20:58
Kirjoittaja matkalintta
Nyt on pääkallo kuvio oikealla paikalla, noin 10 vuotta se onkin etsinyt paikkaansa.
Sisu sai tänään tuninki-teippauksen...
L-a puhelin tuli myös ährättyä paikoilleen kun sattui löytymään sopivan lyhyt antenni, swr asettui 1,4 lukemaan kun aikansa sääti, alemmaksi en saanut.