Kattokanavien purku / Carrus

Ajoneuvon matkailuvarusteet
Avatar
seepra
Rattiamiraali
Viestit: 372
Liittynyt: 17 Heinä 2010 01:06
Truck: Carrus 502
Location: Liminka
Member id: 418
Paikkakunta: Liminka
Viesti:

Kattokanavien purku / Carrus

Viesti Kirjoittaja seepra »

Kattokanavan purkuresepti 1 hlö / Carrus:

Työkalut: Puukkosaha, Fein tai vastaava jossa puolikuu-HSS-terä, vasara, kovametallituurna terävällä lyöntipäällä, akkukone ristipäällä, kuulosuojaimet.

Menetelmä: Pura kattokanavasta kalusteet pois (valot, äänet, muut). Jätä sisään johdot tms. Aloita purkaminen auton takaosasta. Siellä kattokanava on umpinainen ja johdot menevät kanavan päässä olevasta tiivistetystä reiästä ulos. Jos pelkäät johtojen vahingoittumista, voit sahata puukkosahalla suhteellisen lähelle reikää ja sitten hakata vasaralla ja talttapäisellä tuurnalla viimeisen sentin varovasti. Lipsahtava puukkosaha leikkaa johdot hetkessä.

Kun olet saanut johdoille ulostuloreiän päätypalasta, leikkaa puukkosahalla kattokanava halki vaakasuunnassa käytävän puolelta ylälaidalta parin metrin matkalta. Leikkaa samalla tavalla pystyssä olevalla sahalla ikkunan vierestä ikkunan suuntaisesti suurin piirtein sama matka. Leikkaa sitten ala-sivupala (käytävän puolelta) irti kokonaan, varo johtoja sisällä. Kun pala on lattialla, leikkaa ensin seinään kiinni jäänyt puolikas irti lopusta kattokanavasta Feinin puolikuuterällä siten, että varot leikkaamasta palkkeja tai muuta. Irrota sitten ruuvit. Loput kanavasta tulee pois kiertämällä se johtojen takaa alakautta pois. Älä ahnehdi koko kanavaa kerralla, otin itse ensin viisi metriä pois kerrallaan ja se oli suhteellisen painava yhdellä kädellä taiteltavaksi.

Jos autossa on ilmastointi, siellä auton keskiosassa on putkia kanavassa, jotka ovat hieman edessä joskus. Ainakin Finnotzo-laitteessa se kattokanava on sellainen, että putket voi kiertää leikkaamalla sivuilta Feinillä. Osa ruuveista on varmasti lujassa, koska ne ovat hapettuneet kiinni. Nämä otin irti hakkaamalla. Jostain syystä tuo Feinin karbiditerä ei pure yhtä hyvin ruostumattomaan teräkseen kuin tavallinen HSS.
________________________________________________
Linjuriauto on maantien ässä

Carrus 502 -01 13X2,55 Aurora