Akut + invertteri

MikaJZ
Renkaiden potkija
Viestit: 3
Liittynyt: 23 Helmi 2021 13:46
Truck: B10M Carrus VEGA
Location: Nurmijärvi, Klaukkala

Akut + invertteri

Viesti Kirjoittaja MikaJZ »

Moikka,

Bussi pikkuhiljaa valmistumassa muutoskatsastukseen ja kesän rientoihin:) Ei lisäeristetty yms, eli aikalailla kesäkäyttöön taitaa tulla, ainakin näin aluksi. Mutta asiaan, eli riittävät sähköt, autossa on 2 kpl isoja akkuja auton omaan syteemiin ja siinä on iso ctek ylläpitolaturi kiinni.
Kannattako tätä sotkea mitenkään tuohon hupiakusto/invertteri systeemiin vai pitää ihan omana järjestelmänä?

MInkälaista invertteriä (kiinakin käy) ja akustoa (koko ja määrä? gel vai ihan tavallinen vapaa-ajan akku?) suosittelette tuollaiseen hupikäyttöön? Eli 230 syteemi, autossa olisi varmaankin joku perus reilu 100ltr jääkaappi ilman pakastinta, telkku, muutamat valot ja puhelimen laturit, läppärin laturit, induktio liesi, ehkä joku lidl pieni kiertoilmauuni, mikro, kahvinkeitin ja joku ilmastointilaite(pystymallinen tai ihan pumppu, suosituksia?) olisi suunnilleen varusteina. Autossa ei omaa ilmastointia.

Tavoitteena olisi pärjätä suunnilleen noilla roippeilla ainakin 2-3 pv ilman sähköpiuhaa jos ja kun kuitenkaan aina ei tuollaisella alueille mahdu ja kuitenkin systeemi olisi simppeli.

Mielellään laajennettavissa oleva järjestelmä eli voisi jossain vaiheessa nykästä paneelit katolle. Olsiko joku esim hybrid invertteri mitään ja joskus ens kesänä laajentaisi paneeleilla?

Entäpä ajon aikainen lataus noihin hupiakkuihin?

Nuo ikkunat varmaan kannattaa tummentaa, ainakin nyt on kuin sauna kun aurinko paistaa sisälle, onko suosituksia kalvosta, valonlapäsystä ja tekijästä pääkaupunkiseudulla?

Paljon kysymyksiä aloittelijalta, kiitos jos jaksatte auttaa ja eiköhän sitä törmaillä/tutustuta reissussa jahka sinne asti pääsee :)

-Mika
Avatar
Punanensisu
Rattiamiraali
Viestit: 298
Liittynyt: 14 Huhti 2019 15:23
Truck: Sb150vb
Location: Sukeva
Member id: 74340

Re: Akut + invertteri

Viesti Kirjoittaja Punanensisu »

Yyveetä laitoin
Tanna2
Renkaiden potkija
Viestit: 1
Liittynyt: 22 Touko 2021 08:12
Truck: Scania OmniExpress
Location: Helsinki

Re: Akut + invertteri

Viesti Kirjoittaja Tanna2 »

Tervehdys!

Meillä on pari viikkoa ollut käytössä Powlandin invertteri-säädin + Aliexpressistä tilattuja LiFePo4 akkuja 176Ah + Daly BMS + aurinkopaneeleja. On todella hyvä setti. Kapasiteettia riittää hyvin. Kooltaan nuo LiFePot on niin sopivia, että ei ole ongelmia niiden sijoittamisessa. Ostohinnaltaan LiFePot on 20-30% kalliimpia, mutta halvemmaksi taitaa tulla kuin lyijyakut.
eagless
Ajoneuvos
Viestit: 612
Liittynyt: 17 Marras 2018 10:54
Truck: carrus regal 350
Location: eagless
Paikkakunta: Tornio

Re: Akut + invertteri

Viesti Kirjoittaja eagless »

Löytyy muutes ulkomailtakin olikos ebayn kautta edullisia lyijyakkujakin ja tulevat ilman ylimääräisiä tullikuluja kunhan katsoo lähetys maan.

Ja lifepoja kun kattelin aliexpressi.n kautta niin niissä 310ah akuissa oli paras teho/hinta suhde.
Ja pätee sama että jos etsii vielä lähetysmaan eu:n sisältä nikn ilman ylimääräisiä kuluja tulee perille.
Vastaa Viestiin