Sivu 1/1

Vesistö rakentaminen

Lähetetty: 25 Tammi 2019 13:31
Kirjoittaja Reissureki
Jatketaanko tätä: viewtopic.php?f=1&t=7684 täällä

Wonderi kirjoitti: ↑25 Tammi 2019 12:59<br/>
Tuo saunalauttatapaus meni useamman oikeusasteen läpi, ei ollut liian nöyrästä kansalaisesta kyse.<br/>
Rakentamiseen liittyvät lait on muutenkin erikoisia, kun joka kunnassa saadaan vaatia erilaisia määräyksiä, ilman että sille on mitään paikallisista olosuhteista johtuvia perusteita. Toinen juttu on viranomainen joka ei noudata esim. selkeästi kirjoitettua ja hyväksyttyä asemakaavamääräystä, vaan vaatii ihan omia päähänpistoja. Tällä alueella asemakaava ei sano mitään talon tai sen katon muodoista, silti joka toisen talon suunnitelmat rakennustarkastaja määräsi uusiksi ja kielsi joiltain ratkaisuja jotka viereiselle naapurille sallittiin. Onneksi se henkilö ei ole enää töissä täällä.</t>

Tiedätkö, miten oikeus perusteli päätöksensä?

Re: Vesistö rakentaminen

Lähetetty: 26 Tammi 2019 01:05
Kirjoittaja Wonderi
En muista enää tarkempaa perustelua.

Re: Vesistö rakentaminen

Lähetetty: 26 Tammi 2019 17:17
Kirjoittaja Rosvolinna
Mikkelissä otettiin kantaa rakennusvalvonnan toimesta asuntolauttaan. Omistajan oli tarkoitus nostaa se kuivalle maalle loma-asunnoksi. Naapuri oli eri mieltä.

Tuossa ote päätöksestä:
"Maankäyttö- ja rakennuslain 126 §:n mukaan toimenpidelupa tarvitaan sellaisen rakennelman tai laitoksen pystyttämiseen ja sijoittamiseen, jota ei pidetä rakennuksena, jos toimenpiteellä on vaikutusta luonnonoloihin, ympäröivän alueen maankäyttöön taikka kaupunki- tai maisemakuvaan. Saman lain 126 a §:n mukaan lupa tarvitaan asuntovaunun tai -laivan tai vastaavan pitämiseen paikallaan sellaista käyttöä varten, joka ei liity tavanomaiseen retkeilyyn tai veneilyyn. Mikkelin kaupungin rakennusjärjestyksessäkään tällaisia liikuteltavia laitteita ei ole vapautettu luvanvaraisuudesta, jos niitä käytetään muuhun kuin tavanomaiseen retkeilyyn tai veneilyyn. Maankäyttö- ja rakennuslain 125 § mukaan rakennukselle on oltava rakennuslupa. Rakennusluvan edellytyksistä säädetään maankäyttö- ja rakennuslain 136 §:ssä. Rakentamisen tulee täyttää 117 §:ssä asetetut vaatimukset rakenteiden lujuuden ja vakauden, paloturvallisuuden, terveellisyyden ja käyttöturvallisuuden osalta. Rakennuksen tulee soveltua rakennuspaikalle."

Linkista voi lukea tarinaa enemmän
https://mikkeli.cloudnc.fi/fi-FI/Toimie ... Hart(8422)

Sen voisi tulkintana tehdä; Mikkelissä pitää olla keksinnön kilvissä, siisti ja siirtää sitä silloin tällöin. Lisäksi jäärän pitäisi mahtua naapurin kanssa samoille lauteille.

Re: Vesistö rakentaminen

Lähetetty: 29 Tammi 2019 09:35
Kirjoittaja Reissureki
Heh, tai jos ei maharu naapurin kaa samoille lauteille, pitääsi tietää mitä ja miten tekee...
Lisämausteensa tuohon Mikkelin keissiin on varmasti tuonut tuo ”lautan” koko, ei ihan pieni.