Keitä olemme ja mistä on kyse

Kylähullut Kulkurit on omavalmisteisen matkailuauton rakentamisesta kipinän saanut joukko ihmisiä.
Meitä yhdistää huumorintajun ja mahtavan ryhmähengen lisäksi halu muokata pyörien päällä kulkevasta ”kesämökistä” juuri sellainen, kuin oman perheemme tarpeet vaativat. Suurin osa rakentaa kulkineensa itse, osa porukasta on hankkinut autonsa jonkun toisen muokkaamana. Valtaosa rakentaa ajokkinsa linja-autosta, mutta sekaan mahtuu kuorma-autoa, ambulanssia, kirjastoautoa ja muuta kalustoa laidasta laitaan.

Koko jutun pointti on siinä, että matkailuautoilu tehdasvalmisteisella asuntoautolla tai -vaunulla ei välttämättä tälle porukalle anna sitä, mitä itse suunnitellusta ja omin käsin nikkaroidusta menopelistä saa.

Jokainen auto on erilainen: osa on tehty isolla budjetilla, osa säästölinjalla. Toisissa esimerkiksi nukkumapaikkoja tarvitaan isolle porukalle, toisissa sama tila on hyödynnetty vaikkapa saunalla tai suurella oleskelutilalla. Persoonallisia sisustusratkaisuja, ehkä hullujakin yksityiskohtia ja nerokkaita detaljeja löytyy sieltä täältä – siksipä onkin mielenkiintoista tutustua muiden harrastajien ratkaisuihin ja vaihtaa ideoita rakentamiseen, tekniikkaan ja käytännöllisyyteen liittyen.

Kylähullujen Kulkureiden virallinen tapaaminen Tuurissa, syyskuu 2019

Yllä: Kylähullujen Kulkureiden virallinen tapaaminen Tuurissa, syyskuu 2019. (Olavi Ohukainen)

TOIMINTA

Toimintamme keskiössä ovat kokoontumisemme.
Kylähullut Kulkurit järjestää vuosittain kaksi virallista ja kaksi epävirallista kokoontumista. Näiden lisäksi reissaamme isommilla ja pienemillä porukoilla eri puolilla Suomea pitkin kesäkautta.

Virallisten kokoontumisten ajat ovat perinteisesti olleet keväällä heti koulujen päättymistä seuraavana viikonloppuna, sekä syyskuussa ensimmäisenä kokonaisena viikonloppuna. Epäviralliset kokoontumisemme ovat perinteisesti olleet heinäkuussa Karstulassa ja jossain kohtaa pohjoisempaa Suomea. Talvikaudella tapaamme yleensä myös kerran, tosin tällöin kalusto jää kotosalle ja näemme toisiamme esimerkiksi kylpyläviikonlopun merkeissä.

Tapaamisissa pääpaino on mukavalla yhteisellä oleskelulla: vaihdamme kuulumiset, jaamme rakennusvinkit ja vietämme aikaa rennon letkeästi hullussa seurassamme.
Etenkin virallisissa tapaamisissa leikkimielisiä kilpailuja ja muuta ohjelmaa järjestämme niin lapsille kuin aikuisillekin.
Kevään kokoontumisessa on perinteisesti järjestetty myös uusien jäsenien kaste, jossa viimeistään Kylähulluus tulee virallistettua.

Tapaamisistamme tiedotamme tarkemmin mm. täällä kotisivuillamme kohdassa "Tapaamiset", foorumillamme sekä kylähullujen omassa Facebook-ryhmässä.
Lisäksi monet jäsenemme järjestävät omia tapahtumiaan pitkin kesäkautta. Näistä saat tietoa foorumimme ja Facebook-ryhmämme kautta.

Kylähullujen Kulkureiden epävirallinen tapaaminen Manamansalossa heinäkuussa 2019.

Yllä: Kylähullujen Kulkureiden epävirallinen tapaaminen Manamansalossa heinäkuussa 2019. (Olavi Ohukainen)

matkalla tapaamiseen