Kylähullut Kulkurit
http://kylahullutkulkurit.fi/forum/

Turvavyömääräykset
http://kylahullutkulkurit.fi/forum/viewtopic.php?f=6&t=7256
Sivu 1/1

Kirjoittaja:  VeihtiPekka [ 01 Marras 2017 22:04 ]
Viestin otsikko:  Turvavyömääräykset

Kävin katsastusasemalla kysymässä neuvoja muutos katsastukseen. Eipä ollut paljo apua. Inssi ei millään uskonut että haluan linja-autosta M1/matkailuauton. Se auttoi kun toinen inssi selän takaa sano että tuo on painonsa puolesta verovapaa. No sitte se alkoi lukea pykäliä ja tuli semmoseen kohtaan että -93 jälkeen M1:ssä pitäs olla kolmipistevyöt kaikissa penkeissä paitsi takana keskellä sekä käytävän viereisillä paikoilla. Minun auto on -95. Siinä vaiheessa päätin että muutos katsastus tehdään jossain toisella konttorilla ja toivotin päivän jatkoja inssille.
Kotona sitte aloin tutkia ite tuota katsastajan käsikirjaa ja kyllä siinä niin sanotaan että -93 M1 kaikille paikoille kolmipistevyöt paitsi taka keskelle. Tuossa ei mitenkään eroteltu matkailuautoja. No luin eteenpäin niin 2003 tuli semmonen että matkailuautossa etupenkeille kolmipistevyöt ja takana vähintään lannevyö naama ajosuuntaan matkustajilla. Muut paikat ei vöitä tarvi.
Eli minkä pykälän mukaan mennään. Onko joku joutunut -93 uudempaan kolmipistevöitä laittaan vai onko mennyt lannevöillä naama eteenpäin matkustaville niinkuin 2003 pykälässä sanotaan?

Kirjoittaja:  wiima63 [ 01 Marras 2017 22:16 ]
Viestin otsikko:  Re: Turvavyömääräykset

kuskin ja oppaanpaikalle 3 pistevyö. matkustustilassa riittää lannevyö noin vanhassa matkailuautossa.

kaikki konttorit ei välitä koko 3 pistevyöstä osaavat käyttää järkeä eikä tuijottaa idioottina pykäliä. kumma juttu kun bussina voi ajaa 100km/h lannevyöllä ja 80km/h muutoskatsastukseen tarvitaan paremmat vyöt kun alkuperäiset

Kirjoittaja:  VeihtiPekka [ 02 Marras 2017 13:25 ]
Viestin otsikko:  Re: Turvavyömääräykset

No nyt kun tarkemmin muistelen niin eipähän semmosissa 2000 luvun vaihteen tuppereissakaan ole muuta kuin nuo lannevyöt. Onneksi bussista löytyy valmiiksi riittävä määrä vyöllisiä penkkejä.
Onko tämän seudun kylähulluilla vinkkiä missä olette muutoskatsastuksessa käyttäneet. Meinaan se vois vähä auttaa jos olis inssi joka on ennenkin tehnyt kyseisen muutoskatsastuksen, ettei heti mene hämmästyksen sormi ihmetyksen suuhun.

Kirjoittaja:  wiima63 [ 02 Marras 2017 16:07 ]
Viestin otsikko:  Re: Turvavyömääräykset

laita se matkailuvarustus eli säilytystilaa, pöytäryhmä ja kaksi sänkyä ja keittomahdollisuus kiinteänä ja ei muuta kun muutoskatsastamaan niin ei ehkä sitten tajua alkaa vöistä itkemään.

rattilukkokin pitäs löytyä ei ole kaikissa busseissa sitäkään..

sit kun muutoskatsastettu tekee semmoseksi kun haluaa niin ei joka juttua katota lakikirja kädessä.

Kirjoittaja:  Wonderi [ 02 Marras 2017 22:07 ]
Viestin otsikko:  Re: Turvavyömääräykset

Istumapaikkojenkin määrä olla syytä kohdallaan muutoskatsastuksessa. Normi bussipenkkejä kun jättää alkuperäiselle paikalleen, niin ei tarvitse keskustella niiden kiinnityksistäkään.

Kirjoittaja:  Mata76 [ 25 Marras 2017 17:45 ]
Viestin otsikko:  Re: Turvavyömääräykset

Olen ostamassa -81 vuosimallin bussia joka tarkoitus muuttaa matkailuautoksi, pitääkö siihen laittaa vyölliset penkit?
Sängyt ym varustukset on jo valmiina!

Kirjoittaja:  wiima63 [ 25 Marras 2017 21:11 ]
Viestin otsikko:  Re: Turvavyömääräykset

noin vanhassa ei taida tarvita. mutta sitten jos se on ylipitkä (yli 12m) ja haet poikkeusluvan niin ne todennäköisesti vaaditaan.

Kirjoittaja:  Wonderi [ 25 Marras 2017 22:27 ]
Viestin otsikko:  Re: Turvavyömääräykset

Jollekin oli bussista matkailuautoksi muutoskatsastuksen yhteydessä kai vaadittu vanhaankin. Parempi jos ei katsarilta kysy niin se ei saa turhia ajatuksia.

Kirjoittaja:  Mata76 [ 25 Marras 2017 23:16 ]
Viestin otsikko:  Re: Turvavyömääräykset

Ei ole onneks ylipitkä, 11m pituutta aika tarkasti kun tänään mitattiin. Huomenna pitäs auton tulla pihalle.

Sivu 1/1 Kaikki ajat ovat UTC + 2 tuntia
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
https://www.phpbb.com/