Invertteri päälle kulutuslaitteesta?

Avatar
Lahti32
Vapaaherra
Viestit: 4014
Liittynyt: 03 Helmi 2005 09:05
Truck: Jäämeri Express
Location: Lumijoki

Invertteri päälle kulutuslaitteesta?

Viesti Kirjoittaja Lahti32 » 17 Syys 2009 10:20

Ei taida olla missään sellaista valmista laitetta joka kytkee invertterin päälle vasta kun kulutuslaite pyytää virtaa? Aggrekaateissahan onn sellaista toimintoa olemassa, miksei siis invertteriin saisi samanlaisen?

Kun valitsen uutta invertteriä, huomio kiinnittyy tyhjäkäyntikulutukseen, siis siihen että invertteri venttailee koska tarvis sähköä tehdä ja tuo "stand by" tila kuluttaa helposti yhtä paljon akkua kuin siihen kytketty jääkaappi. Onko siis olemassa jotain start up laitetta joka starttaa invertterin vasta silloin päälle kun esim jääkaappi aikoo alkaa hurisemaan...Saisi akun kestoa venytettyä aika paljon.
Kukaan ei kysy, kauanko tuosss meni? Kaikki kysyvät, kuka tuon teki?

Avatar
Reddewil
Vapaaherra
Viestit: 4333
Liittynyt: 08 Syys 2007 01:41
Truck: Tukato & FM
Location: Pori
Member id: 037

Re: Invertteri päälle kulutuslaitteesta?

Viesti Kirjoittaja Reddewil » 17 Syys 2009 14:55

No eipä ole itselle tullut vastaan, mutta voishan sillä jääkaapin termostaatilla ohjata invertterin 24V -syöttöä =) Jos invertteri olisi vain jääkaapille pyhitetty. Mutta ei kai nuo 2,5kW invertterit ota kuin reilun puoli amppeeria eli n.12W levätessään, eli ihan hirveästä kulutuksesta ei kai ole kyse.
Tästä muuten tuli mieleen kun auton oma jkaappi on danforssin kompuralla ja termostaatilla, niin oiskohan sekin 230V peli ja siellä ois autossa oma invertteri, kun joku jäähdytyssiili siellä näkyisi möllöttävän, mutta mittaamaan ei yllä?
-Koska sen voi tehdä myös itse-

Avatar
Lahti32
Vapaaherra
Viestit: 4014
Liittynyt: 03 Helmi 2005 09:05
Truck: Jäämeri Express
Location: Lumijoki

Re: Invertteri päälle kulutuslaitteesta?

Viesti Kirjoittaja Lahti32 » 17 Syys 2009 15:53

Tarkoitus on aikaansaada systeemi jolla invertterin perään rakennettu tekniikka toimisi mahdollisimman pitkään omavaraisena. Invertterit kuluttaa valmiustilassaan 0,4-1,5A, siniaaltoiset enemmän ja kanttiaaltovehkeet vähemmän. Jos invertteri saadaan päälle vain kun sitä tarvitaan, luulisin että sillä jonkun verran pidempään vielä pitää autoa leirissä. Tekisi mieli ostaa hyvä siniaaltolaite mutta tuo tyhjäkäyntivirta harmittaa niissä.
Kukaan ei kysy, kauanko tuosss meni? Kaikki kysyvät, kuka tuon teki?

motoku
Ajoneuvos
Viestit: 556
Liittynyt: 25 Joulu 2006 22:33
Truck: scania f112 wiima303
Location: uusimaa

Re: Invertteri päälle kulutuslaitteesta?

Viesti Kirjoittaja motoku » 17 Syys 2009 22:48

onkohan siinä jälkijäähdytystä käytön jälkeen? (juuri tulin kytkentää tekemästä, kokeilu jää huomiseen.)

näytti tuosa 2kw kanttikoneessa olevan pyrstö täynnä flektejä, lienee tarpeen.. sulaako tuo jos ei ole jälkijäähdytystä :?:

Avatar
Rosvolinna
Vapaaherra
Viestit: 2632
Liittynyt: 10 Marras 2007 15:29
Truck: Volvo B10M
Location: Vihti

Re: Invertteri päälle kulutuslaitteesta?

Viesti Kirjoittaja Rosvolinna » 18 Syys 2009 01:40

Lahti32 kirjoitti:Jos invertteri saadaan päälle vain kun sitä tarvitaan, luu....
Vaihtoreleellä käynnistys. Joka pistorasian viereen painonappi ja merkkivalo. Tulee hieman kaapelivetoa - manuaalinen, mutta toimii. Kaapeliksi kelpaisi vaikka tietokoneen verkkopiuha CAT-5

Minun MB:ssäni on sisävaloille tuollainen vaihtorelekytkentä. Valot saa päälle/pois kuskin paikalta, vänkärin ovensuusta ja takaovipalkista.
20% of human waste is total crap

Sähkö ja putkimies
Kuski
Viestit: 29
Liittynyt: 02 Helmi 2008 21:19
Location: Suomi

Re: Invertteri päälle kulutuslaitteesta?

Viesti Kirjoittaja Sähkö ja putkimies » 18 Syys 2009 23:14

Tarkoitat varmaan sysäysrelettä, miten normaalilla vaihtoreleellä tuota voisit ohjata noin?
Vaihtorelehän jakaa yhtä napaa kahteen napaan ohjauksen mukaan?

Avatar
Rosvolinna
Vapaaherra
Viestit: 2632
Liittynyt: 10 Marras 2007 15:29
Truck: Volvo B10M
Location: Vihti

Re: Invertteri päälle kulutuslaitteesta?

Viesti Kirjoittaja Rosvolinna » 19 Syys 2009 00:05

Juu sellaista sysäysrelettä tarkoitan, joka vaihtaa tilaa pulssilla. En muista mikä oli tyyppimerkintä - siellä se lepää Mesen sulakekeskuksen alla....

Kiitoksia tarkennuksesta :)
20% of human waste is total crap

Avatar
Reddewil
Vapaaherra
Viestit: 4333
Liittynyt: 08 Syys 2007 01:41
Truck: Tukato & FM
Location: Pori
Member id: 037

Re: Invertteri päälle kulutuslaitteesta?

Viesti Kirjoittaja Reddewil » 19 Syys 2009 01:43

Rosvolinna kirjoitti:Juu sellaista sysäysrelettä tarkoitan, joka vaihtaa tilaa pulssilla. En muista mikä oli tyyppimerkintä - siellä se lepää Mesen sulakekeskuksen alla....

Kiitoksia tarkennuksesta :)
Ei taida jääkaappi tajuta silti painaa mitään nappia, joten tuo "kuormaan" liittyvä katkaisin olisi hakusessa. Kai? :roll:

ps.sysäysreleestä en muista kuulleeni edes kouluaikoina Porin tekniikkaopistossa, mutta jos se liittyy jotenkin "pitävään releeseen" niin ymmärrän asian. Eli kun kytketään virta no-releelle, niin pitovirta ohajutuu releelle ja se jää no-tilan sijaan nc-tilaan. Aika on poistanut termit, mutta kytkennät onnistuu, vai miten se meni shiih :shock:
-Koska sen voi tehdä myös itse-

Avatar
KajNyy1
Vapaaherra
Viestit: 2161
Liittynyt: 08 Maalis 2007 21:23
Truck: B10M, Ajokki 7000
Location: (Algarve Portugal)talvella
Member id: 061
Paikkakunta: Espoo

Re: Invertteri päälle kulutuslaitteesta?

Viesti Kirjoittaja KajNyy1 » 19 Syys 2009 09:36

Sysäysrele nimensämukaisesti virtaimpulsilla vaihtaa kytkentätilan jokatoinen kerta päälle ja pois. Tehoa se ei tarvitse siinä välissä.

Markkinoilla on "kytkimiä" jotka haistavat että nyt halutaan sähköä ja kytkee sähkön päälle ja kun virta on ollut jonkin aikaa n. 0 kytkee sen pois. Haaste on että tämän tekniikan on kestettävä 230V käyttöjännite. Sähtötukkurilta voi tiedustella näitä osia. Tällainen systeemi vie vähän sähköä koko ajan.
KajNyy1
B10M runkono 65, Ajokki 7000 vm -80
https://picasaweb.google.com/108494370080971186320
Skype: kajnyyssonen

Viilaaja
Kokenut kuljettaja
Viestit: 77
Liittynyt: 21 Loka 2008 08:45
Location: Vantaa

Re: Invertteri päälle kulutuslaitteesta?

Viesti Kirjoittaja Viilaaja » 19 Syys 2009 22:13

Mites olis sellane 2 invertterin setti, 1 semmonen vaik 300w pitää hienosti itsensä valmiudessa, ku se haistaa et kuormaa tulee niin se antaa sen mitä se voi.
Ku toi on pyytämässä armoa, niin 24v/12v puolella toimiva "snifferi" huomaan suuremman kulutuksen 300w laitteessa, kytkee virrat isomman invertterin päälle ja katkoo ne 300w laitteelta.

Tieteski tää pitäis tehä nopeammi ku 50us ettei tietokone(yms) sniffaa verkkohäiriötä.

Nii ja tietysti se isompi sitte sammutta ittensä kokonaan ku kuormat haihtuu, ja "snifferi" pistää 300w taas toimintaan.

Avatar
Rosvolinna
Vapaaherra
Viestit: 2632
Liittynyt: 10 Marras 2007 15:29
Truck: Volvo B10M
Location: Vihti

Re: Invertteri päälle kulutuslaitteesta?

Viesti Kirjoittaja Rosvolinna » 20 Syys 2009 00:12

Reddewil kirjoitti:Ei taida jääkaappi tajuta silti painaa mitään nappia, joten tuo "kuo....
Ei se kaappi mitään tajua, mutta termostaatin liittimistä näppärä väsää ohjauksen. Voisi olla rinnan tuon "sysäys"-releen kanssa.

Termarin viereen kaksikanavainen rele. toiseen 24v-puoli ja toiseen 230v-puoli. Ohjaus 24v termarin kautta.

Sivukysymyksenä "Onko se vertin tyhjäkäyntikulutus niin suurta, että kannattaa nähdä vaivaa?"

Itselläni on jäänyt semmoinen halpis-vertti 1500W jurnuttamaan vuorokaudeksi. Ei se ainakaan siinä ajassa akkuja tyhjentänyt.

12 tuntia pakastinta ilman ajoa sai kyllä ajoakut tyhjiksi - onneksi Rosvolinnan jaksaa pikkuporukalla työntää käyntiin.
20% of human waste is total crap

Avatar
Lahti32
Vapaaherra
Viestit: 4014
Liittynyt: 03 Helmi 2005 09:05
Truck: Jäämeri Express
Location: Lumijoki

Re: Invertteri päälle kulutuslaitteesta?

Viesti Kirjoittaja Lahti32 » 21 Syys 2009 11:55

Eikö kukaan tiedä, millainen on mekanismi / elektroniikka esim aggrekaatissa, joka älyää startata itsensä käyntiin ja tuottaa virtaa vasta kun laitetaan jokin laite päälle? Ei siinäkään ole mitään releitä eikä lisäkatkaisimia missään.

Sivukysymykseen vastaus, tarkoitus on pystyä tekemään auto, jossa on kaikki hupipelit 230V normaalilaitteita ja joka pysyy omavaraisena mahdollisimman pitkään, esim. pitkän viikonlopun. Silloin on merkitystä jokaiselle ampeeritunnilla. Voisi pysäyttää auton mihin ikinä haluaa ja kököttää siinä kauan olematta riippuvainen ulkopuolisesta energiasta.
Kukaan ei kysy, kauanko tuosss meni? Kaikki kysyvät, kuka tuon teki?

Avatar
Rosvolinna
Vapaaherra
Viestit: 2632
Liittynyt: 10 Marras 2007 15:29
Truck: Volvo B10M
Location: Vihti

Re: Invertteri päälle kulutuslaitteesta?

Viesti Kirjoittaja Rosvolinna » 21 Syys 2009 20:07

Minun sähkötietämykseni valossa en keksi mitään täysin virtaa kuluttamatonta kytkentää - releitä lukuun ottamatta.

Aggrekaateissa on oltava jokin piiri joka tarkkailee tilannetta. Virtansa piiri saa kaatin käynnistysakulta tai omalta akultaan.

Sivukysymykseen liittyen: Nyt ymmärrän :) - joka ampeeritunti tulee tarpeeseen - olen itsekin pyrkinyt tuon sähkön ja lämmön omavaraisuusasteen kasvattamiseen niin vaunuissa kuin Rosvolinnassakin.

230-laitteet vaatii akustolta paljon ja varsinkin kylmissä olosuhteista akkuparat eivät jaksa antaa kuin murto-osan tarran ampeereista.

Pohdintaa... Jos virittäisi aggrekaatin toimimaan nestekaasulla - pääsisi pakokaasun kärystä. Ongelmista jäisi jäljelle ainoastaan melu...
20% of human waste is total crap

jeepster
Rattimajuri
Viestit: 224
Liittynyt: 20 Elo 2008 19:08
Truck: volvo b57/b58
Location: karkkila
Member id: 151

Re: Invertteri päälle kulutuslaitteesta?

Viesti Kirjoittaja jeepster » 21 Syys 2009 22:09

itsellä oli idea, joka jäi rakentamatta. joka siis jo tuli aikaisemmin ketjussa esille, että jääkaapin termostaatti ohjaisi invertteriä. ideana oli saada sähkönkulutus pieneksi varsinkin yöaikaan, kun muita 230v kuluttajia ei tarvita. päiväsaikaan voi sitten päristellä agrikaattia ym.
vaihtehtoina useampi invertteri, tai sitten vain invertterin virtakytkimen rinnakkainohjaus. lieneekö ison ja pienen invertterin tyhjäkäyntivirroissa ei niin suurta eroa, että tuon moniverttisysteemin vaihtoreleineen kannattaa rakentaa?
"se on polttoainekäyttöinen lisälämmitin"

Avatar
konenikkari
Rattiamiraali
Viestit: 411
Liittynyt: 23 Loka 2007 22:21
Truck: Ajokin varakuski
Location: Rauma

Re: Invertteri päälle kulutuslaitteesta?

Viesti Kirjoittaja konenikkari » 21 Syys 2009 22:36

"230-laitteet vaatii akustolta paljon ja varsinkin kylmissä olosuhteista akkuparat eivät jaksa antaa kuin murto-osan tarran ampeereista."
Varsinkin kylmissä olosuhteissa, pieni kulutus, pitää akkuja lämpimänä, eikä invertterin lepovirta missään olosuhteissa ole se ratkaiseva tekijä, jos ei se ole 24/7 viikosta toiseen.
Sähköä, vaan yksinkertaisesti, pitää jollain tuottaa, jotta sitä voi kuluttaa.
Saattaa esim, meidän 24/200Ah akusto, jo itsessään, purkautua, jo ominaisuuksiensa takia tuota tahtia, eli 200mA ja enemmänkin poistuu, jo akuston oman kemian kautta.
Ruisleipä ja ohrapuuro....selittää kaiken....

Avatar
only4pro
Vapaaherra
Viestit: 1751
Liittynyt: 01 Heinä 2007 19:03
Truck: Volvo B58 Falcon 430
Location: Loviisa

Re: Invertteri päälle kulutuslaitteesta?

Viesti Kirjoittaja only4pro » 21 Syys 2009 22:52

En tieda miten toimii, mutta tuossa Erikssonin yhdessä autossa on (olisko ollut Fern Steuerin valmistama?) 24V sähkömoottorilla toimiva generaattori, ja se lähtee päälle kun laite pyytää... tosin kannettavan laturi ei ollut riittävä, piti kynnistää mikrouuni sekunniksi niin sitten pysyi laturin kanssa päällä...
Tilausajot luotettavasti ja nykyaikaisella kalustolla.

www.charternyholm.fi

Avatar
konenikkari
Rattiamiraali
Viestit: 411
Liittynyt: 23 Loka 2007 22:21
Truck: Ajokin varakuski
Location: Rauma

Re: Invertteri päälle kulutuslaitteesta?

Viesti Kirjoittaja konenikkari » 21 Syys 2009 23:03

:D Nonni :D Nyt se on keksitty, sähkömoottorilla toimiva aggrekaatti, sehän on hiljainen, kait :D nyt :D
Ruisleipä ja ohrapuuro....selittää kaiken....

Avatar
Reddewil
Vapaaherra
Viestit: 4333
Liittynyt: 08 Syys 2007 01:41
Truck: Tukato & FM
Location: Pori
Member id: 037

Re: Invertteri päälle kulutuslaitteesta?

Viesti Kirjoittaja Reddewil » 22 Syys 2009 01:19

konenikkari kirjoitti::D Nonni :D Nyt se on keksitty, sähkömoottorilla toimiva aggrekaatti, sehän on hiljainen, kait :D nyt :D
No sepä se, siinä vasta keksintö :lol:
No mutta kuten tuolla jo ihmettelin, niin ei kai se 24W eli n.1Ah ole juuri mitään lepokulutuksesta, kun ajattelee että lepovirta syö 230Ah akut "tyhjäksi" viikon-10 vuorokauden aikana. Se on pieni kulutus siihen nähden kun jauhetaan akusta mikroaaltouunille 1000W joka onkin siten jo akuilta häviöineen n.50A. Se on max. 3h ja akut finito! Eli se agrekaatti on aika kätevä kuitenkin, kun jollakin ne akutkin on ladattava. Tuossa muuten mittasin pelkän päävirran kytkemisen, se oli n.2A kun kontaktori vetää ja mankalle tulee herätevirta. Jos on maasähkössä, eli laturi lataa, niin seinästä menee palttiarallaa 80W.
Pakko lisätä vielä että suunnitelmat muuttuu ja koitan välttää tuota jännitteen muunnosta loppuun asti, eli 24V ledit valoihin niin kauan kun pystyy, ja sarjaan kytkentää yms. ja viimesenä invertteriä ja jännitteen alentajia, kun niissä sitä energiaa menee hukkaan.
-Koska sen voi tehdä myös itse-

Viilaaja
Kokenut kuljettaja
Viestit: 77
Liittynyt: 21 Loka 2008 08:45
Location: Vantaa

Re: Invertteri päälle kulutuslaitteesta?

Viesti Kirjoittaja Viilaaja » 22 Syys 2009 11:41

erm, mites olis
- aurinkopaneeleita, aurinkopaneeleita yms... Sunwind
- pieniä pystyakselisia tuulivoimaloita, Esim. Suomalainen Windside
- Vetykäyttöinen akkulaturi, esim. Suomalainen Hydrocell
- metaanikäyttöisiä Automaattisia ja "lähes äänetön" akkulaturia, SFC linkki 1. SFC-matkailu linkki2
- nestekaasulla toimiva Automaattinen akkulaturi, Self-energy Enkuks

jollakin noista voisit ainakin korvata sen invertterin ottaman lepovirran.

Avatar
Scania-Vanhool
Kokenut kuljettaja
Viestit: 90
Liittynyt: 10 Heinä 2010 22:30
Truck: SCANIA K112
Location: Tampere
Paikkakunta: Tampere
Viesti:

Re: Invertteri päälle kulutuslaitteesta?

Viesti Kirjoittaja Scania-Vanhool » 17 Heinä 2010 22:22

Rosvolinna kirjoitti:Minun sähkötietämykseni valossa en keksi mitään täysin virtaa kuluttamatonta kytkentää - releitä lukuun ottamatta.

Aggrekaateissa on oltava jokin piiri joka tarkkailee tilannetta. Virtansa piiri saa kaatin käynnistysakulta tai omalta akultaan.

Sivukysymykseen liittyen: Nyt ymmärrän :) - joka ampeeritunti tulee tarpeeseen - olen itsekin pyrkinyt tuon sähkön ja lämmön omavaraisuusasteen kasvattamiseen niin vaunuissa kuin Rosvolinnassakin.

230-laitteet vaatii akustolta paljon ja varsinkin kylmissä olosuhteista akkuparat eivät jaksa antaa kuin murto-osan tarran ampeereista.

Pohdintaa... Jos virittäisi aggrekaatin toimimaan nestekaasulla - pääsisi pakokaasun kärystä. Ongelmista jäisi jäljelle ainoastaan melu...
Tuolla kaasulla tuo käyntiääni pehmenee kummasti!
Itselle tulee aggregaattiin prossessori ohjattu käynnistys eli invertteri startti akkuun ja jännite tippuu niin voimalaitos pyärähtää tulille! Ei tosin jokaisella jääkaapin henkäyksellä kannata parisataa kiloista koneistoa laittaa pyörimään
:roll: :roll:
Kori: Vanhool Alizee 1987
Runko: Scania K112 CLB/AA 6000
Iskutilavuus: 11000cm3
Best regards Pertti

Avatar
Zippo
Rattiamiraali
Viestit: 359
Liittynyt: 09 Touko 2010 20:09
Truck: Scania K113 Falcon
Location: Kouvola

Re: Invertteri päälle kulutuslaitteesta?

Viesti Kirjoittaja Zippo » 30 Elo 2017 23:01

Googlella päädyin tänne, sama ongelma ja ratkaisua ei taida vieläkään olla? Mökin sähköt toteutettu 1500w puhtaalla siniaallolla minkä kulutus on 1,4a ilman kuormaa.. Aurinkopaneelisäätimet ja muut kilkkeet piharakennukses ihan vain jos ne sähkön takia palaa. Nyt olen päätynyt ratkaisuun et virtarele (löytyy 0,1A tarkkuudel oleva) yhdistettynä aikareleeseen, kun kuormitus katoaa niin sammutetaan invertteri. Ongelmaksi muodostuisi yöllä pimeässä liikkuminen joten ajattelin ostaa piirin seuraksi tuon: http://www.motonet.fi/fi/tuote/482262/K ... hjaussarja Tuolla saa sitten etänä joko sammutettua sähköt tai kytkettyä takaisin.. Vaihtoehtona vieläkin kummittelee tuo tässäkin ketjussa aikasemmin ehdotettu kahden invertterin taktiikka (pieni ylläpitää, tarvitaessa siirtyy isompitehoiseen) mutta vaatisi jonkin ohjainälyn.. Grouzetteja ja muitakin tullut ohjelmoitua mutta jos kokeilisi tuota kauko-ohjattavaa "sähköverkkoa".. :D

Avatar
Zuikkis
Rattiamiraali
Viestit: 416
Liittynyt: 24 Elo 2015 17:45
Truck: K113 Golden Eagle
Location: Hollola
Member id: 315
Viesti:

Re: Invertteri päälle kulutuslaitteesta?

Viesti Kirjoittaja Zuikkis » 31 Elo 2017 08:57

Nykyään on monessa invertterissä itsessään "power save" -toiminto, ainakin näissä kiinan ihmeissä. Se toimii niin että virrat kytkeytyy päälle ehkä sekunnin ajaksi muutaman kerran minuutissa, ja laite mittaa onko kuormaa.. Jos kuormaa on niin virta jää päälle siihen asti että kuorma häviää. Eli just esimerkiksi jääkaapin kompuran kulutuksen haistelee.

Itse en ole tuota käyttänyt kun jääkaappi on niin idioottimalli että hukkaa lämpötilan asetukset kun virta katkeaa.....
Kaikenlaisia turailuja: http://zuikk.is/
Datsun 100A sähköauto-tarinaa päivitetty 2018. :)

epakesko
Kuski
Viestit: 26
Liittynyt: 15 Syys 2016 22:40
Truck: Berkhof/Helkama
Location: haukipudas
Member id: 338
Paikkakunta: Haukipudas

Re: Invertteri päälle kulutuslaitteesta?

Viesti Kirjoittaja epakesko » 31 Elo 2017 09:08

Moro

Juurikin näin kuten Zuikkis totesi.
Mulla on tuommoinen kiinan ihme siniaalto invertteri joka pollaa kuormaa power save modessa olikohan 10s välein ja vaati luokkaa 40-60W kuormaa käynnistyäkseen.
En kylläkään kesällä kokeillut olisio jääkääppi tuolla toiminut kun sen verta lyhyitä puskareissuja oli joten annoin pöhistä koko ajan.
Eipähän vahingossa lonkerot lämpene.
Epäkesko

BussMAN
Rattiamiraali
Viestit: 476
Liittynyt: 23 Kesä 2016 20:00
Truck: ----liner
Location: Suomi

Re: Invertteri päälle kulutuslaitteesta?

Viesti Kirjoittaja BussMAN » 31 Elo 2017 10:15

Jos ei muita verkkovirtalaitteita tarvitse "jatkuvasti" kuin jääkaapin, mitä jos vaihtais jääkaapin
jossa on 24 v kompressori, jonkin verran kalliipia ovat. Vajailla sähkötiedoilla olettais että silloin
hyötysuhde on paras akkukäytössä ( Ah kulutus). Tuo normaalin ( koti) jääkaappi toimii ajossa
ja matka autokäytössä häiriöittä , jossain vanhoissa ohjeissa että kuljetuksen jälkeen piti olla jonkin
aikaa kytkemättä ( voi olla kallistelu ja kosteus tuon ohjeen takana)

Avatar
Lahti32
Vapaaherra
Viestit: 4014
Liittynyt: 03 Helmi 2005 09:05
Truck: Jäämeri Express
Location: Lumijoki

Re: Invertteri päälle kulutuslaitteesta?

Viesti Kirjoittaja Lahti32 » 31 Elo 2017 12:11

Kyllä edelleen tarvisi olla poiskytkentähaistelija invertterille. Miksi pitää yleensäkään suosia ratkaisua jossa painellaan ylimääräisiä nappeja normaaleja toimintoja. Virta päälle ja pois, ihan turhaa huolehtimista.
Kukaan ei kysy, kauanko tuosss meni? Kaikki kysyvät, kuka tuon teki?

Vastaa Viestiin