ilmalämpöpumppu linjuriin...

Jule
Kansleri
Viestit: 1043
Liittynyt: 03 Loka 2015 20:58
Truck: B10M Carrus 501
Location: Sipoo

Re: ilmalämpöpumppu linjuriin...

Viesti Kirjoittaja Jule » 15 Loka 2015 19:59

Oon miettinyt että jos ilpin sisäyksikön laittaisi johonkin laatikkoon josta lähtisi putkikanavat ulos (siis sisään, mutta ulos laatikosta). Saisi ilman jakautumaan suuremmalle alueelle tasaisesti. Jostain saunan valokuitusetistä varastaisi yhden kuidun jolla ohjaisi kaukosäätimen ir säteen pumpulle. pumpun imupuolelta sitten menisi yksi ilmakanava johonkin keskeiseen paikkaan josta se imisi.. Tuosta laatikosta olisi kondenssivesikin yksinkertaisempi johtaa ulos. Ne ilmakanavat pitäisi tietysti eristää foamilla.

Avatar
Zippo
Rattiamiraali
Viestit: 359
Liittynyt: 09 Touko 2010 20:09
Truck: Scania K113 Falcon
Location: Kouvola

Re: ilmalämpöpumppu linjuriin...

Viesti Kirjoittaja Zippo » 15 Loka 2015 20:21

Jule kirjoitti: Jostain saunan valokuitusetistä varastaisi yhden kuidun jolla ohjaisi kaukosäätimen ir säteen pumpulle.
Oli pakko heti kokeilla, en kyl saanut siirrettyä ir sädettä kuitua pitkin. :( Toi oli tietoliikennekäytössä ollutta mistä olen tehnyt optisia johtoja digitaalisen äänen siirtoon. Kaupasta lyhyt optinen piuha, se poikki ja tost kiepist pätkä välille.. :)

Wonderi
Ajoneuvos
Viestit: 893
Liittynyt: 28 Tammi 2009 00:05
Location: Pirkkala

Re: ilmalämpöpumppu linjuriin...

Viesti Kirjoittaja Wonderi » 15 Loka 2015 20:47

Eikö helpompi irrottaa ir-vastaanotinsilmä ilpistä ja laittaa (kuparisen) jatkojohdon päähän?

Jule
Kansleri
Viestit: 1043
Liittynyt: 03 Loka 2015 20:58
Truck: B10M Carrus 501
Location: Sipoo

Re: ilmalämpöpumppu linjuriin...

Viesti Kirjoittaja Jule » 16 Loka 2015 14:32

Ajattelin että sellainen saunan kuitu voisi olla riittävän paksua että se ir valo voisi mennä siitä läpi. Tuota ir silmän irroitusta ilpistä en tullut edes ajatelleeksi, kyllähän se noin voisi toimiakin.

Kaverilla oli joskus toslink piuha makkarin seinänläpi olkkariin, aikana jolloin satelliittivirittimen kuva siirrettiin takaisinkytkennällä makkarin telkkariin. Tuolla patentilla se sai olkkarissa olevan sat virittimen kanavia vaihdeltua.

Mä kuitenkin ajattelin että mun neronleimaus siinä että sen ilpin laittaa laatikkoon josta johtaa ilmakanavat ympäriinsä :)

silvarello
Kokenut kuljettaja
Viestit: 75
Liittynyt: 29 Syys 2014 21:37
Truck: B10M/Superstar
Location: Savonlinna
Member id: 350

Re: ilmalämpöpumppu linjuriin...

Viesti Kirjoittaja silvarello » 16 Marras 2016 10:40

Onkos kellään kokemusta noista lattiamallin pumpuista?
Just tuossa sovittiin kaverin kans että laitetaan yks semmonen.
Gree merkkinen ja sijoitus keskioven jälkeen pattereiden yläpuolelle.

Sivukäytävällä tulee tuo sisus, joten sisäyksikkö on käytävän seinässä.

Avatar
transpot
Kokenut kuljettaja
Viestit: 149
Liittynyt: 12 Marras 2011 10:19
Truck: scania carrus k113
Location: kaarina
Paikkakunta: kaarina

Re: ilmalämpöpumppu linjuriin...

Viesti Kirjoittaja transpot » 25 Marras 2017 18:42

Pelastin tossa yhden technibell merkkisen ilmalämpöpumpun .sisäyksikkö ja ulkoyksikkö. Toisen paketin kanssa kävi vähän huonommin. Kaksi sisäyksikköä samaa merkkiä kerkesin ottamaan talteen. Sitten tulikin jo kaivinkone purkukouralla ja sinne meni näiden kahden sisäyksikön ulkoyksikkö. Kysymys kuuluu..tekeekö näillä mitään ? Voiko eri merkkisiä sisäyksiköitä ja ulkoyksiköitä liittää keskenään.?

Avatar
Reddewil
Vapaaherra
Viestit: 4337
Liittynyt: 08 Syys 2007 01:41
Truck: Tukato & FM
Location: Pori
Member id: 037

Re: ilmalämpöpumppu linjuriin...

Viesti Kirjoittaja Reddewil » 25 Marras 2017 19:18

transpot kirjoitti:Pelastin tossa yhden technibell merkkisen ilmalämpöpumpun .sisäyksikkö ja ulkoyksikkö. Toisen paketin kanssa kävi vähän huonommin. Kaksi sisäyksikköä samaa merkkiä kerkesin ottamaan talteen. Sitten tulikin jo kaivinkone purkukouralla ja sinne meni näiden kahden sisäyksikön ulkoyksikkö. Kysymys kuuluu..tekeekö näillä mitään ? Voiko eri merkkisiä sisäyksiköitä ja ulkoyksiköitä liittää keskenään.?
Voi, mutta vaatii muutakin ku sivarit ja asennusolutta. Osassa pumpuissa on äly sisällä ja ulos menee vaan tieto millon pitää kompuran pyöriä, sit osassa ei. Tutkimalla selviää.
-Koska sen voi tehdä myös itse-

Avatar
Iski
Kansleri
Viestit: 1158
Liittynyt: 01 Elo 2012 11:33
Truck: Carrus 502 B10M
Location: Nurmijärvi Rajamäki
Member id: 149

Re: ilmalämpöpumppu linjuriin...

Viesti Kirjoittaja Iski » 27 Marras 2017 19:56

On/off malliset yleensä toimii eri merkkiset keskenään, invertterit ei vaikka olis saa merkkiäkin.
Bussi on pop.
Volvo B10M Carrus star 502 -95 "Shakki"

Avatar
Rosvolinna
Vapaaherra
Viestit: 2671
Liittynyt: 10 Marras 2007 15:29
Truck: B10M Berkhof -87
Location: Vihti

Re: ilmalämpöpumppu linjuriin...

Viesti Kirjoittaja Rosvolinna » 27 Marras 2017 20:46

transpot kirjoitti:Pelastin tossa yhden technibell merkkisen ilmalämpöpumpun .sisäyksikkö ja ulkoyksikkö. Toisen paketin kanssa kävi vähän huonommin. Kaksi sisäyksikköä samaa merkkiä kerkesin ottamaan talteen. Sitten tulikin jo kaivinkone purkukouralla ja sinne meni näiden kahden sisäyksikön ulkoyksikkö. Kysymys kuuluu..tekeekö näillä mitään ? Voiko eri merkkisiä sisäyksiköitä ja ulkoyksiköitä liittää keskenään.?
Ei tee mitään - tai voi ne myydä/antaa varaosiksi lampopumput-palstalla.
Siellä on antureita ja ohjauskaapelia, joten aika syvälle saa sieluun sukeltaa mikäli mielii saada soimaan. Joissain koneissa on kytkentäkaaviot pellin takapuolella.

Tuon kokonaisen saisi maalaisjärjellä seinälle ja soimaan. Mikäli kylmäaineet ovat ajettu talteen ulkoyksikköön.

Mikä Technibell on kyseessä?
20% of human waste is total crap

Jerney
Rattimajuri
Viestit: 180
Liittynyt: 27 Elo 2013 00:08
Truck: Volvo B57
Location: Turku
Paikkakunta: Turku

Re: ilmalämpöpumppu linjuriin...

Viesti Kirjoittaja Jerney » 07 Joulu 2017 03:34

Onks jollain myynnissä vielä se pumppu, mikä oli ollut esittelykäytössä? Mulla on bussista lattiat auki, sen sais tempastua mulle suoraan kiinni nyt.

bolinder
Kippari
Viestit: 63
Liittynyt: 03 Tammi 2011 08:14
Truck: deltastar
Location: nedervetil

Re: ilmalämpöpumppu linjuriin...

Viesti Kirjoittaja bolinder » 31 Tammi 2018 20:38

Oliko muuten todettu mitään ongelmia siinä jos sen ulkoyksikön asentaa ritilän taakse sivulla? Meillä ois katos tuo kerrostalo missä on ollu vakiona ac niin siihen koteloon voisi mahtua. Ja tarkoitus olisi käyttää ajaessa

Avatar
Lahti32
Vapaaherra
Viestit: 4024
Liittynyt: 03 Helmi 2005 09:05
Truck: Jäämeri Express
Location: Lumijoki

Re: ilmalämpöpumppu linjuriin...

Viesti Kirjoittaja Lahti32 » 31 Tammi 2018 21:03

Minä oon yhden laittanut sivuluukkuun siten että ulkoyksikön alle reikä josta ottaa ilmaa ja laskee vedet allensa. Kylkeen ritilä josta puhisee pihalle. Kotelo on aina vähän pölyinen kun maantiepöly pääsee pohjan reijästä sisään.

Nyt laitetaan Dometicin kattolämpöpumppu seuraavaksi. Kattoluukku otettiin pois, pienennettiin reikä ja pumppu asennetaan katolle. Kondenssivedet menee myös katolle. Käyttökokemus sitten myöhemmin
Kukaan ei kysy, kauanko tuosss meni? Kaikki kysyvät, kuka tuon teki?

Avatar
jariautio
Kokenut kuljettaja
Viestit: 129
Liittynyt: 19 Marras 2012 17:12
Truck: Volvo Vanhool
Location: Haapajärvi

Re: ilmalämpöpumppu linjuriin...

Viesti Kirjoittaja jariautio » 01 Helmi 2018 16:42

miten toi dometic, riittääkö siinä potku bussin kokoiseen vehkeeseen?
Ainaskin mitä noita nänhny isommissa kulkureissa, niin niitä ollut katolla useampi kuin yksi.

Avatar
Rosvolinna
Vapaaherra
Viestit: 2671
Liittynyt: 10 Marras 2007 15:29
Truck: B10M Berkhof -87
Location: Vihti

Re: ilmalämpöpumppu linjuriin...

Viesti Kirjoittaja Rosvolinna » 01 Helmi 2018 19:04

Lattiamallinen 1300W toimistomalli riittää puoleen bussiin, kun ikkunat on peitetty. Kuskinpenkin vieressä sama kone kesäpäivänä saa ainoastaan toisen käden kylmenemään.

Olen ollut tyytyväinen tuohon lattiamalliin - on se hieman äänekäs, mutta kylmää riittää ja pysyy invertterillä tulilla muutaman tunnin.
20% of human waste is total crap

Avatar
Lahti32
Vapaaherra
Viestit: 4024
Liittynyt: 03 Helmi 2005 09:05
Truck: Jäämeri Express
Location: Lumijoki

Re: ilmalämpöpumppu linjuriin...

Viesti Kirjoittaja Lahti32 » 01 Helmi 2018 19:28

jariautio kirjoitti:miten toi dometic, riittääkö siinä potku bussin kokoiseen vehkeeseen?
Ainaskin mitä noita nänhny isommissa kulkureissa, niin niitä ollut katolla useampi kuin yksi.
Tuo on meillä semmonen isompi malli jossa on tehoa saman verran kuin tavallisissa ilpeissä. Kokeillaan. Onhan tuossa nyt tiivis eristekin että varmaan auttaa asiaa
Kukaan ei kysy, kauanko tuosss meni? Kaikki kysyvät, kuka tuon teki?

Vastaa Viestiin